Us agrada... el ballet?

Atenció amants de la música clàssica! I aquesta vegada també del ballet! Ja estem preparant el repertori que us oferirem al maig i juny i us encantarà!!

L'Orquestra Simfònica Tekhné està preparant la simfonia nº4 de Schumann. Però, per si això fos poc, també estem preparant una selecció del Llac dels Cignes, de Tchaikovsky, que interpretarem amb ballet a un dels tres concerts!!

Així que, vinga, apunteu a les vostres agendes els concerts. No ho deixeu per a més tard que us en oblidareu:

 • 18/05/2019 - 20:30 - Concert a Sant Adrià del Besòs (sense ballet)

 • 19/05/2019 - 18:00 - Concert al Casino L’Aliança del Poblenou (amb ballet)

 • 18/06/2019 - 20:00 - Concert al Centre Comercial les Arenes (amb ballet)

 • 20/06/2019 - 20:00 - Concert a l’Institut Joan Brossa (amb ballet)

El programa dels concerts serà el següent:

 • Simfonia nº4, Op. 120 de Robert SCHUMANN

 • El Llac dels Cignes (selecció), Op. 20 de Piotr Ilich TCHAIKOVSKY

Us hi esperem!!

La Tekné estrena concertino

Tras las pruebas de director, tocaban pruebas de concertino en las que han participado 3 grandes violinistas que no lo han tenido nada fácil. Cada una debía dirigir un ensayo parcial de vionines 1 y 2 y demostrar su habilidad y técnica violinística con el complicadísimo solo de violín del número 13 del ballet del Lago de los Cisnes de Tchaikovsky.

Nuestras tres aspirantes a concertino eran (en el orden en que se realizaron las pruebas):

 • Paula Alonso, actual violín 1 de la orquesta que tiene el grado profesional por el conservatorio de Tortosa.

 • Maria Cuatrecasas, estudiante de 4º año en el ESMUC, la Escola Superior de MÚsica de Catalunya.

 • Carla Clemente, actual concertino de la orquesta desde hace un año, y estudiante de 2º año en el Conservatorio del Liceo

Las tres se esforzaron mucho estudiando ese diabólico solo que ningún violín quiere ver ni en sus peores pesadillas. Y tras una larga deliberación (poco más y nos echan a patadas del instituto), en opinión de la orquesta, la que mejor lo hizo fue…….redoble de caja!……Trrrrr

Foto+concertino.jpg

MARIA

CUATRECASAS

ESTÉVEZ

La más sincera enhorabuena de parte de toda la orquesta!! Esperamos que estés con nosotros muuuuuchos muchos años y, ensayo a ensayo, nos hagas mejorar a todos… incluso a los metales ;P

Ja és oficial :) :) Benvingut Josep Miquel!!

Ara ja sí! Ja és oficial!

Després de les proves de direcció celebrades en 3 assajos de gener, Josep Miquel Mindán (podeu veure la seva trajectòria aquí) ha estat elegit com a Director Titular de l'Orquestra Simfònica Tekhné per als pròxims 3 anys. Enhorabona!!

La veritat és que ha estat un plaer tenir-te com a director l'últim quadrimestre. Hem après moltíssim i el més important: vam aconseguir el repte de tirar endavant el ‘Romeu i Julieta’ de Txaikovsky.

Ara, a aconseguir grans coses junts!!

Josep Miquel Mindán.jpg

Reprenem els assajos... amb sorpresa!!

La segona setmana de setembre la Tekhné va tenir el primer assaig de la temporada. Era moment de treure la pols dels instruments després d'un merescut descans, tensar cordes, escoltar el La de l'oboè, afinar i posar-nos a fer allò que ens apassiona.

Aquesta temporada oferirem a tots els amants de la música clàssica el següent repertori:

 • Obertura Coriolà, Op. 62 de Ludwig Van BEETHOVEN

 • Obertura Fantàstica de Romeu i Julieta de Peter Ilyich TCHAIKOVSKY

 • Marxa en Re menor de Anton BRUCKNER

 • Intermezzo de Cavalleria Rusticana de Pietro MASCAGNI

 • Married Life (tema de la pel·lícula Up) de Michael GIACCHINO

 • Habanera, Emmanuel CHABRIER

 • Un Nadal per a tu (estrena mundial), Paulí PEÑA

Fem una cosa, repartim tasques. Nosaltres ens comprometem a preparar aquestes obres el millor possible, i vosaltres obriu les agendes i apunteu els nostres concerts. No us deixaran indiferents.

Ah! I la sorpresa!

El fins ara Director Titual de la Simfònica Tekhné, Gerard Pastor, deixa la direcció de l'orquestra per assolir nous reptes personals. Gerard ens ha acompanyat des de la creació de la Tekhné allà per l'any 2015 i ens ha ajudat a créixer com músics. Li donem les gràcies per haver-nos ajudat a començar aquesta aventura i per fer-nos millorar assaig rere assaig.

Des d'ara i fins al nadal, el nostre director serà Josep Miquel Mindán (podeu ver la seva trajectòria aquí), i al final de la temporada de tardor començarem el procés de selecció del nou Director Titular.

Violins sobre rodes

Ara que ja estem en ple estiu i que no hi ha activitat de l'orquestra, algunes seccions tenen iniciatives divertides per passar una bona estona junts abans que cada músic es vagi a gaudir de les seves vacances particulars. És el cas, per exemple, de la secció de violins primers, que dijous passat va anar a gaudir d'un parell de sessions de karts.

Com no podia ser d'altra manera, la jornada va començar amb una sessió de classificació en què els corredors sortien a pista de forma escalonada i tractaven d'aconseguir el millor temps durant els 10 minuts de sessió. El resultat va ser una molt meritòria pole de Samu, seguit molt a prop de Carles.

Salida 2_ reducida 50.jpg

Abans de començar la cursa, es va estudiar la possibilitat que la sortida es fes amb la graella invertida, permetent als més lents sortir des dels primers llocs. No obstant, es va decidir no optar per aquesta opció per premiar l'esforç emprat en la classificació. Tot i això, pecant lleugerament de superioritat i amb la intenció de gravar un bon vídeo de la cursa (que trobareu més avall), Samu es va deixar avançar en el moment de la sortida, cosa que com veureu de seguida no va ser una bona decisió.

Salida.jpg

Samu ràpidament va recuperar posicions buscant la victòria, i quan va arribar a l'altura de la Mireia va pensar erròniament que ja havia arribat al capdavant de cursa, sense saber que Carles estava escapat i portava unes quantes corbes d'avantatge. Aquí va començar una picabaralla sana entre Samu i Mireia, deixant-se passar i tractant d'avançar-se mútuament, que va acabar malament ja que en l'últim revolt va afavorir l'avançament doble d'Alejandro, que va ser llest i va saber aprofitar la seva oportunitat després d'haver remuntat posicions després de fer una virolla a la tercera volta. 

Un altre esdeveniment destacable de la cursa va ser l'avançament per l'interior de Marina a diversos corredors que formaven part del gruix del pelotó. Lamentablement, la eufòria no va durar molt ja que, després de saludar els avançats en senyal de superioritat, va perdre el control del seu kart i va sortir de la pista.

Passem als resultats! Menció honorífica per al podi de la cursa:

 1. Primera posició per a... Carleeees!!! La veritat és que va estar intractable durant tota la cursa, arribant fins i tot a marcar la volta ràpida 1,6 segons més ràpida que la volta ràpida de Samu. Va arribar a doblar a molts corredors fins que Pablo li va dir "a mi no em passes" amb xoc de rodes inclòs.
 2. Medalla de plata per... Alejandrooo!!! Va remuntar posicions gràcies a un bon pilotatge i a la sort de l'últim revolt. No obstant això cal estar atent per aprofitar les oportunitats que un es troba, de manera que molt meritòria segona posició. 
 3. I tanca el podi... Mireiaaaaa!!! Va estar tota la cursa picant-se amb Samu i al final va ser ella la que es va endur la torrada.
2.jpg
1.jpg

Enhorabona als tres campions. La resta de places varen ser les següents:

 • Samu va entrar en meta en quart lloc, molt a prop de la Mireia després d'haver estat gran part de la cursa picant-se mútuament i pensant que estava al capdavant de la cursa.
 • Aina i Jordi varen ser cinquena i sisè respectivament, aguantant com gladiadors entre feres els intents d'escapada dels que tenien per davant i els intents d'avançament dels de darrera
 • Pau i Marina es varen repartir la setena i vuitena plaça, havent fet un gran paper en la cursa i amb opcions d'haver quedat una mica més endavant.
 • I tancant la classificació varen quedar Júlia i Maria, que anaven trepitjant ous i que hauran de practicar molt per a una pròxima quedada si no volen tornar a ser avançades repetidament per la resta (ho diem amb afecte, eh?).

A continuació podeu veure el vídeo de la sessió i la clasificació final.

Clasificación.jpg

Ens quedarem amb el dubte de què hauria passat si Samu no s'hagués deixat avançar per tots els corredors a l'inici de la cursa. No hi ha dubte que hauria dificultat la victòria del nostre guanyador Carles.

I, per descomptat, després de la cursa els nostres primers violins varen anar a comentar l'experiència i els resultats birra en mà, aprofitant per desitjar-se unes bones vacances.

Esperem que la resta de seccions es morin d'enveja i vulguin organitzar iniciatives semblants en els propers mesos o a la tornada a la feina al setembre.

La secció de violins primers us desitja… BON ESTIU A TOTS!!

3.jpg

Espectacular final de temporada!!

La Simfònica Tekhné ha tancat la temporada de primavera de 2018 amb un espectacular concert al Conservatori del Liceu de Barcelona davant d'un auditori completament ple que va gaudir com mai de les obres de Warlock, Wagner i Mendelssohn.

No només el públic va gaudir de la vetllada, sinó també tots i cadascun dels 71 músics que vàrem interpretar amb tant d'encert aquestes meravelloses obres i que hem vist així recompensat tot l'estudi i esforç d'aquests últims mesos.

Com no podia ser d'altra manera, el nostre director també va gaudir de valent el tancament de temporada, i va agraïr gairebé un per un a tots els músics el seu esforç en acabar el concert mentre el públic esclatava en una calorosa ovació. Un director al qual els músics aprofitem per donar les gràcies per tota la paciència i entusiasme que posa en estudiar i preparar les obres, i en fer-nos millorar setmana rere setmana als assajos.

Aprofitem també per agrair a la María García la gran feina que ha fet com a concertino de l’orquestra des de la seva creació l'any 2015. Ningú dubta que ha deixat el llistó molt alt per a la seva successora, la Carla Clemente, a qui donem la benvinguda.

Per últim, només resta convidar a tots aquells que no varen poder assistir al concert i a aquells que encara no ens coneixen, a estar pendents de les últimes notícies de la Tekhné, tant en aquesta web com al nostre Instagram, per a no perdre's els propers concerts que tindran lloc cap a final d'any.

Seguiu-nos a les nostres xarxes!!!

Concert de tancament de temporada 17-18

Concert de tancament de temporada 17-18

Sushi Tekhné

Ahir alguns integrants de la Tekhné vàrem anar al Restaurant Japonès Koyo del Carrer de Sants a gaudir d'una estona tots plegats (i també del plat 101 de la carta, tot s'ha de dir XD).

No vàrem arrasar pero quasi. Em se d'un que va terminar amb una mica de dolor de panxa hahahah.

Us deixem un parell de fotos del sopar. Com veureu... es confirma que els músics també som posturetis :P

Cap de setmana de treball - Primavera 2018

Aquest cap de setmana vàrem anar a la Casa de Colònies Mogent, a Llinars del Vallès, per fer assajos intensius del repertori que estem preparant per als concerts de maig i juny. Va ser un cap de setmana intens però sens dubte va valer la pena l'esforç ja que, a més de treballar afinació i passatges difícils, ens ho vàrem passar d'allò més bé.

Com no podia ser d'una altra manera, la nit de dissabte hi havia entreteniment per a tots els gustos. Uns van mirar la final d'Eurovisió mentre altres jugaven amb cartes, a jocs de mímica, d'enginy i de tots els tipus.

Us deixem algunes fotos del cap de setmana fetes per Paula Alonso, Cordelia Alegre i Andreu Pla :)

Grupo.jpg