GERARD PASTOR

Compositor, pianista i director d’orquestra nascut a Barcelona al 1984 va iniciar els seus estudis musicals als 4 anys. Va passar per Barcelona, Palau-solità i Plegamans i finalment va acabar el Grau Professional al Conservatori de Sabadell obtenint el Premi d'Honor de piano. Posteriorment va realitzar els Grau Superior de Piano i un màster d’especialització pianística al MUSIKEON de València. Finalment va realitzar el  Grau Superior de Direcció d’Orquestra a l’ESMuC amb el mestre Jordi Mora. També ha realitzat estudis complementaris de composició amb mestres com Arnau Bataller, Miquel Pardo, Bernat Vivancos, David Horne o Albert Guinovart.

 

Pastor ha sigut director titular de la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès entre 2009 i 2016, de la Cobla Contemporània entre 2011 i 2016, de la Cobla Lluïsos de Taradell entre 2011 i 2014 i de l'orquestra Furius Music Orchestra des de 2013. També ha realitzat col·laboracions amb diferents formacions com a director convidat. Pastor ha tingut ocasió de treballar amb artistes com Lluís Claret, Daniel Ligorio, Lucrecia, Marga Cloquell o Tato Colomer entre d'altres.

 

L'any 2004 es va iniciar al món professional audiovisual i des d’aleshores ha escrit bandes sonores per a curtmetratges, documentals, llargmetratges, música per a parcs temàtics, espectacles, videojocs, aplicacions i publicitat, a part de desenvolupar una tasca important com a productor musical. Entre els seus projectes cal destacar la BSO de l’atracció de Port Aventura Furius Baco, el documental La Maleta Mexicana, on va fer tàndem amb Michael Nyman, el llargmetratge Sonata per a Violoncel de la directora Anna M. Bofarull i el llibre interactiu iWilde Collection.

 

Paral·lelament a la composició per a audiovisuals, Pastor escriu música per a diferents formats. De la seva obra destaca Tòtems, una  cantata per a gent gran encarregada pel Consorci de l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, Pastor ha sigut guardonat amb una quinzena de premis. Ente els més recents s'hi compten el premi a millor BSO per Sonata per a Violoncel al Idyllwild Cinema Film Festival (2016), el Concurs de composició de sardanes Ceret-Banyoles (2015), el Premi Jove de la Sardana de l’any (2015), el Premi Josep Maria Lleixà i Subirats de composició per a Banda (2015), el Premi Conrad Saló (2015) o el Vicente Ruiz Monrabal de composició per a banda (2013).

 

Gerard Pastor va ser director titular de la Simfònica Tekhné des del setembre de 2015 fins al juny de 2018.